Vrei ca echipa ta să fie mai creativă?

Ești convins că vrei asta?

Ești cu adevărat pregătit pentru asta? Deoarece va trebui să renunți la control.

Liderii din companii precum Google, Lindel Lab, Studio Dror par să fii găsit secretul în ceea ce definește o cultură organizațională a inovarii și succesului. Și aici imaginea unde conducătorul se află deasupra tuturor și ceilalți fac doar ce zice Șeful este năruită de poziția liderului care își întreabă angajații ce părerea au despre noua lui idee, dacă cred cumva că există o altă cale pentru a ajuge la rezultat, dacă au alte propuneri. Dror Benshetrit, fondator, Studio Dror ne sfătuiește:

„Nu dictați! Nu spuneți tuturor ce să facă – conduceți prin interogatoriu. Este mult mai productiv  atunci cand viziunile tuturor membrilor proiectului se adaptează imediat. „

O analiză la nivelul ideilor implementate în Google a concluzionat că  cele care aparțineau celor de mai jos în rangul ierarhic au fost mai de success față de cele care au primit susținerea conducerii. În compania Linden Lab, cea care administrează Second Life, președintele Philip Rosedale susține faptul că oferă autonomie totală angajaților și că de la ei vin cele mai bune inițiative. Ba mai mult, doi cercetatori din Canada si Israel- Benson Honig și Israel Drori au analizat repercursiunile negative ale lipsei de distribuire a sarcinilor creative în cadrul organizației luând ca reper o companie specializată în grafică, care deși a pornit cu un success fulminant în 1996, după 7 ani a dat faliment pentru că se baza în exclusivitate pe puterea creatoare a fondatorului.

Creșterea creativitătii în echipă presupune încurajarea fiecărui om să contribuie, să conducă în felul său. Inovația nu aparține unui om ci unei echipe care nu se teme să iasă din cutie și să privească în afară pentru a găsi soluții și astfel devenim mai mult decat suntem astazi, făcând schimbari în companie și în afara ei prin produsele și serviciile pe care le oferim.

„Nu conduceți creativitatea! Conduceți pentru creativitate!” Teresa Amabile

 

Sursă foto:

Desen animat Angry Birds

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *