Interviu: Rulota cu Flori

M-am întâlnit cu Rulota cu Flori într-o zi în care rătăceam pe străzi în căutare de poveşti care să mă inspire şi iată că am găsit o poveste frumoasă, colorată şi cu miresme ameţitoare care m-a cucerit. Căldura şi bucuria cu care m-a primit Daniela, m-au făcut să o revizitez ca să aflu istoria acestui proiect creativ, unic în România, construit cu imensă dragoste şi pasiune.

Bună Daniela, cum de ţi-a venit ideea de a crea Rulota cu Flori?

Ideea mi-a venit cu mult timp în urmă, îmi doream să creez o florărie însă nu găseam spaţiul potrivit. Ştiam că dacă era să fac această schimbare în viaţă mea, trebuia să fac ceva cu totul diferit.

O mare contribuţie pentru realizarea visului meu, o are soțul meu,  pot să spun că este chiar meritul lui. El a fost cel care m-a încurajat foarte mult, spunându-mi: “Dacă îţi place, fă asta! Viaţa este prea scurtă că să nu te bucuri!” Susţinerea lui mi-a dat încredere să fac acest pas.

A fost un moment decisiv în care te-ai hotărât să deschizi Rulota cu Flori?

Da, atunci când soţul meu, pasionat al maşinilor de epocă, a venit şi mi-a spus :“Am găsit o rulotă model Avion, să nu te sperii de cum arată. A fost o rulotă care a aparţinut nepotului iluzionistului Iosefini, a călătorit în toată lumea şi are peste 50 de ani. Dacă îţi place, o restaurăm, va fi un proiect  greu la care ne angajăm.”

Şi aşa a început povestea Rulotei, am renunţat la locul meu de muncă şi m-am dedicat cu totul acestui proiect. Era în întregime mobilată, aici era un colţar, pe partea aceasta un aragaz, un pat pe partea dreaptă…,a fost nevoie să o golim cu totul, să înlocuim mare parte din panourile de aluminiu de la exterior care erau lovite, să găsim materiale naturale şi flexibile care să se potrivescă pe curburile rulotei. Am folosit pentru plafonul interior bambus, pentru podea gazon, pentru colţuri buxus, am vrut că totul să fie cât mai aproape de natură şi am căutat materiale atât în România cât şi peste hotare.

Restaurarea a durat 1 an de zile.

Cu ce te ocupai înainte?

Am lucrat ca jurist.

Ai fost mereu atrasă de natural, aranjamente, flori sau pasiunea a apărut pe parcurs?

Când eram mică, mergeam la bunica mea care locuia într-un sat din judeţul Tulcea şi eram fascinată de narcisele albe din grădina ei. Acele narcise albe, delicate, cu parfum puternic, din care adoram să fac bucheţele. Aceastea îmi vin pentru prima dată în minte.

Ulterior m-a atras să fac buchete pentru prietene și să pregatesc aranjamente la diferite ocazii.

6 e site

Cum a fost la început?

Am avut multe nopţi lipsite de somn, pline de gânduri şi întrebări: “Oare cum o să fie perceput un proiect atipic? “ Însă toate acestea s-au disipat încă din prima zi. Am deschis pe 24 februarie, în preajma Mărțișorului. Nu îmi venea să cred că oamenii stăteau răbdători la rând pentru a primi un buchet pregătit special pentru ei. Îmi amintesc de un domn care cumpăra un buchet pentru profesoara fiului său şi fiind atât de impresionat de buchet m-a rugat să fac unul şi pentru soţie.

2 DSC_0332 site

Cum te-ai promovat?

Rulota s-a promovat singură, fiind atipică și deosebită. Un exemplu specific ar putea fi semaforul din aceeași epocă cu rulota adaptat de soţul meu pentru a afișa închis / deschis în funcţie de programul rulotei.  Elementele de decor altfel cred că au un farmec aparte deoarece oamenii se opresc şi le privesc, se  miră, le admiră, se bucură. Fiecare element are o magie aparte.

4 DSC_0324 e site

Cum crezi că vorbesc ceilalţi despre Rulota cu Flori?

Vecinii mi-au spus că Rulota cu Flori a transformat acest colţ de stradă şi strada cu totul, aducând bucurie şi voioşie, oamenii vin  aici, admiră, se întâlnesc, stau de vorbă, schimbă idei şi se bucură de frumuseţea florilor. Deşi nu a trecut mult timp, mi-am făcut mulţi prieteni, pe care am impresia că îi cunosc de o viaţă.

Simt că Rulota a adus pe stradă noastră mai multă apropiere umană.

Ce este pentru ţine Rulota cu Flori? (3 cuvinte)

Pasiune Bucurie Împlinire

Cum te face să te simţi?

Pentru mine este primul loc de muncă care mă relaxează, nu am o zi în care să simt percepţia greului, chiar dacă am şi zile aglomerate.

Abia atunci când descoperi care este pasiunea ta şi o transformi în business, îţi dai seama de diferenţă, munca nu o mai priveşti ca muncă. Însă este nevoie de efort şi mai ales de implicare totală.

Cum arată o zi de a ta?

Firească, ziua începe cu urări de bună dimineaţă pentru trecători. Apoi urmează întreţinerea florilor pentru a fi mereu proaspete. Mă ocup de comenzi, livrări, furnizori. Nici o zi nu seamănă cu o alta.

Este plăcut faptul că oamenii pleacă de aici, mulțumiti, cu zâmbetul pe buze. Uneori îmi spun:” Tare mă relaxează să stau aici!”.

Am cu adevarat o activitate frumoasă! Este minunat să te bucuri de fiecare client mulțumit!

Care este cel mai îndrăzneţ lucru pe care l-ai visat pentru Rulota cu Flori?

Să transform pasiunea în businnes. Să reușească să facă parte din categoria proiectelor îndrăznețe, care au reușit.

Ce inovaţii ai făcut?

Sunt multe elemente inovatoare, rulota însăşi este o inovaţie și vreau să vă povestesc despre cel mai nou element, care este stâlpul cu indicatoare din faţa rulotei, manufacturat în secret de soţul meu pentru a mi-l dărui de ziua mea. Este special pentru mine, deoarece este făcut de el.

5 e site

Ce are ea (Rulota) deosebit?

Are aerul vremurilor de altădată.

Este business-ul tău creativ? Ce îl face aşa?

Da, este creativ. Creativitatea constă în libertatea de a crea întotdeauna ceva diferit. Deoarece oamenii sunt diferiţi unii de alţii, solicitările lor sunt mereu diferite. Fiecare persoană îşi doreşte altceva şi este important ca ceea ce îi oferi să fie ceea ce își dorește.

Cum e interacțiunea ta cu clienții Rulotei?

Pun multe întrebări clientului astfel încât să apropii aranjamentul de gustul persoanei pentru care este creat. Seamănă cu momentul când mergi la croitor şi potriveşti culorile, măsurile, forma etc.  Este important ca fiecare client să fie mulțumit!

3 DSC_0363 e site

Care este diferenţa dintre a vinde într-o rulotă atipică ori într-o florărie obișnuită?

Diferenţa este că Rulota cu Flori este un loc atipic prin amprenta pe care o are. Am pornit de la hobby la business în ideea de a crea ceva diferit. Pentru mine este important să am o interacţiune de calitatea cu clienţii mei, autentică şi umană şi să ofer produse de calitate. Este ca într-o cofetărie, lucrez cu lucruri perisabile şi nu dau mai departe ceva ce eu nu aş vrea să primesc.

Din ceea ce ai creat tu este ceva care ţi-a rămas în suflet?(aranjament, decoraţie)

Am participat de curând la Concursul de Eleganță Sinaia, organizat de Retromobil Club Romania, am pregătit un buchet pentru Casa Regală, pentru Principesa Maria. A fost un buchet  fin şi natural care a fost primit cu placere.

Fiecare buchet este special, prin unicitatea sa.

Ce parteneriate interesante ai avut?

Fiecare parteneriat pe care îl am este important, indiferent de anvergura sa, pentru că unul din principiile de bază ale afacerii mele este acela ca orice client trebuie să fie mulțumit. Fiecare solicitare te provoacă să depăşeşti ceea ce ştii, ce cunoşti, astfel încât să creezi ineditul.

7

Sursa foto: Facebook Rulota cu flori

Roată decorată pentru evenimentul SkirtBike

Cum întreţii creativitatea în viaţă de zi cu zi? Ce te inspiră?

O întrețin cu energie, cu dorinţa de a face lucrurile corect, cu tot sufletul! Mă inspiră natura, mă inspiră oamenii. Cred că dacă ne educăm și experimentăm continuu, ne putem educa şi clienţii.

Ce materiale deosebite folosești în pregătirea buchetelor, ale aranjamentelor?

Când este vorba de creativitate ai acces la o mulțime de materiale. Este nevoie doar de imaginație pentru a le pune în valoare.

Care este cel mai important lucru pe care le-ai învăţat în business-ul acesta?

Fiecare client mulțumit înseamnă un pas înainte.

Ce îţi doreşti pentru Rulota cu Flori mai departe?

Să aibă aceeași evoluție ascendentă.

Ce ai transmite celor care vor să îşi deschidă o mică afacere cu ceva care îi pasionează?

A face din pasiune afacere este ideal, dar nu întotdeauna ușor.

8 e site

 

Îți mulțumim frumos pentru timpul pe care ni l-ai oferit și pentru momentele pline de inspirație!

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *