GoPro – REvoluția în modul de-a captura viața

Pentru cei care nu au auzit niciodată de Nick Woodman, el este inventatorul camerei de filmat GoPro.

Un spirit cu adevărat liber, Nick a descoperit ideea sa inovatoare în timpul unei călătorii de 5 luni în Australia și Indonezia. Fiind pasionat de surf își dorea foarte mult să își înregistreze momentele culminante din aventurile trăite. După mai multe încercări, frustrat find că nu reușește acest lucru a început să se gândească cum ar putea să rezolve problema. Poate că și faptul că deja avea studii de artă vizuală l-a ajutat însă cert e că nu s-a lăsat până nu a găsit soluția!

De la proiectarea soluției și până la punerea ei în practică a fost un proces elaborat, a implicat multă pasiune, doi ani de documentare și căutări pentru a găsi cele mai bune variante. De asemenea a implicat o investiție totală de 265.000 de dolari pe care i-a avut din business-ul în care eșuase anterior și din partea familiei.

Într-unul din interviurile cu el, creatorul GoPro povestește cu nesaț primii pași realizați de echipa sa, de faptul că succesul GoPro nu a venit peste noapte, ci în urma unui efort susținut din partea tuturor. El sfătuiește ca oricine se apucă de o afacere să se asigure înainte că este pasionat de acel lucru pentru că volumul de muncă va fi foarte mare și dacă nu există motivație interioară nu se va putea ajunge la un rezultat. Mi-au plăcut foarte mult două expresii ale lui care sună așa:

  • ”Passion is the road map to my life.”
  • ”Being you to the fullest!

Totuși, ce-a fost REvoluționar în conceptul GoPro?

În primul rând Nick a început de la ceva ce exista deja – camera de filmat și i-a dat o funcție nouă.

Cu GoPro a reușit să ofere iubitorilor de sporturi extreme din toată lumea șansa de-a-și imortaliza experiențele momentele unice de fericire, de entuziasm deplin pe care ți le poate oferi doar pasiunea pentru ceva.

Camera lui a ajuns să înregistreze nenumărate perspective asupra unui singur lucru prin faptul că a eliminat rolul persoanei care până acum filma momentul. Acum, cel care trăiește emoția și filmează! Din această cauză ai impresia că poți REtrăi momentul pe care-l vezi.

Pe lângă faptul că a ajutat oamenii să-și documenteze pasiunile a creat un mod viral de-a comunica prin senzațiile trăite cu atâta intensitate. Astfel oameni din întreaga lume au putut să se conecteze unii cu alții prin intermediul filmelor absolut uimitoare împărtășite online.

Nu sunt multe motive însă sunt suficiente încât GoPro să fie un concept și un produs inovativ de succes.

Acum la final aș vrea să rămâi cu câteva gânduri ale lui Nick referitoare la momentele când suntem creativi:

”I went in a 5 months surfing trip because I wanted to be immersed in my passions. That’s when you have great ideas. When you travel you have the most creative thinking. When you are on the road and you meet other people, you experience another culture, by definition your senses are totally turned on. All sinapses are firing.”

Pentru a vă încânta simțurile vă invit pe canalul Youtube GoPro:

https://www.youtube.com/user/GoProCamera/videos

 

Sursă imagine: mpora.com

 

2 Comments

    1. REframe

      Salut Daniel! Mulțumesc pentru comentariu! Cred că mai importantă decât complexitatea unui lucru este utilitatea și din fericire GoPro a satisfăcut o nevoie a iubitorilor de sporturi extreme și nu doar. Investiția a fost făcută în tot ce este în jurul unui business. În încercări, reușite, nereușite, echipă, etc. Sunt convins că dacă am avea oameni asemeni lui prin zonă lucrurile ar putea evolua mai repede. Să ai inspirație!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *