De unde ştii că ești creativ?

Creativitatea

Ok, auzim din ce în ce mai des vorbindu-se despre creativitate. Dar ce este asta până la urmă?

De văzut nu o vedem, de auzit nu o auzim. Dar unde o găsim? Cum o recunoaştem? Cine spune dacă ceva este creativ sau necreativ? Ce este autentic şi ce este împrumutat?

De unde ştiu eu că sunt creativ?

Că doar de pictat nu ştiu să pictez, nu compun muzică, nu sculptez, nu dansez, practic tot ceea ce este definit ca artă stă bine departe de mine. Apoi dacă artistul este creativ şi eu nu sunt artist atunci asta înseamnă că eu nu sunt creativ. Aşa este?

 

Şi totuşi am auzit că cică toţi suntem creativi. Asta mă face să mă gândesc că am un talent ascuns, pe care nu l-am găsit încă. Poate că asta este! Acolo este sensul! 😀

Şi mă apuc şi caut, mă caut, încerc de toate şi de tot felul. Dar în zadar. Cred ca dacă îmi găsesc talentul ceea ce încerc ar trebui să îmi iasă din prima, nu?

Istovit de atâtea nereuşite, mă întorc de unde am plecat şi mă întreb: Da chiar eu nu sunt deloc creativ?

Adica ce înseamnă să fii creativ? Să creezi ceva?

Poate că totuși nu este în sensul acela clasic. Mama nu cred că a fost prea creativă cand m-a născut.

Dar dacă aş privi creativitatea ca fiind creaţia a tot ce gândesc, a tot ceea ce fac? De exemplu să analizăm: mă îmbrac să ies afară şi descopar că bluza s-a descusut la gât în faţă, vreau neaparat să o port azi, nu am timp să o cos, aşa că decid să o port dar cu faţa în spate, adaug o jachetă şi sunt ca nou.

Să fie ăsta un gest creativ?

Sau atunci când  răman făra pahare  la o petrecere şi folosesc ardeii pe post de recipient, sunt creativ?

Dar atunci când îi spun nepoatei mele o poveste pe care nu mi-o amintesc prea bine, umplând golurile cu diverse înflorituri?

Sau atunci când împachetez cadourile de Craciun  şi pentru un farmec anume, personalizat, aleg ca fiecare formă a pachetului să fie specială?

Ce ar fi dacă timp de 2 zile aş analiza ceea  ce fac natural, din perspectiva creativităţii?

Nu o sa apara ea în cele mai mici gesturi?

Nu cumva acolo o sa mă regăsesc pe mine?

Nu cumva alaturi de alte trăsături, creativitatea mea mă face unic?

Haideţi să vedem cum  folosiţi şi voi creativitatea în viaţa voastră de zi cu zi de acasa până la serviciu, în a rezolva situaţii, a atinge obiective sau pur si simplu în a vă înfrumuseţa existenţa?

 

Dacă vreți să descoperiți propria creativitate, să o zgândăriți să-și facă apariția și să vedeți ce puteți face cu ea, noi am pregătit un workshop în data de 17 februarie, la București.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina evenimentului

 

Să aveţi o zi plină de ceea ce vreţi voi!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *