Creativitatea – Subiectul Tabu

Chiar dacă auzim zilnic cuvântul creativitate el pare a ne rămâne în continuare străin.

Străin în sensul în care nu îl percep ca fiind integrat în structura internă a celor din jur.

Trăim în lumea în care ne este indusă nevoia de-a fi altfel decât suntem fără a ne căuta, de-a ne transforma viețile după cum își doresc ceilalți fără a ne întreba. În fapt noi suntem singurii care ar trebui să decidem, însă nu putem atinge starea de conștiență fără a ne oferi momente de respiro. Dacă am sta cu noi și ne-am interoga propriile energii creatoare, dorințe și frici ne-am putea înțelege și creativitatea interioară.

La suprafață, creativitatea (a)pare ca un personaj pe care nimeni nu l-a văzut la față dar care e prezent peste tot. De fapt dacă ne uităm în jur așa și este. E mai mult un spirit care însuflețește.

De la periuța de de dinți până la ultima inovație cosmică, totul e o reflecție a potențialului infinit uman.

Nu avem nevoie de evenimente creative pentru a ne da seama de un lucru simplu: ce vedem în jur e rezultatul gândirii creative colective.

Câteodată mă întreb de ce refuzăm să deschidem ochiii și să conștientizăm cât de minunată e natura umană care a putut naște atâtea idei? Cum ar fi dacă am putea să contorizăm fiecare idee faină creată de om?

Ce-ar fi dacă am privi cu mai multă deschidere ideea de creativitatea fără să ne punem atâtea bariere?

Odată cu deschiderea ar începe să se nască ideile năstrușnice pe care le-am transforma în opere de artă (în acest caz opera de artă poate fi orice facem și ne împlinește).

Cred că una dintre temerile oamenilor este aceea de-a nu-și găsi forma potrivită de-a fi creativi.

Frica că ar putea face ceva incongruent cu ei îi sperie și-i face să dea în spate înainte să acționeze.

Ar fi bine ca creativitatea să derive din personalitatea fiecăruia. Odată ce ne autodescoperim forma creativă începem să ne punem în valoare calitățile într-un mod natural care poate să înflorească.

Ce-ar fi dacă ne-am întreba ce ne pasionează cu adevărat și cum putem da naștere unor lucruri care să fie în acord cu noi? Cât timp rămânem sinceri în răspunsurile oferite avem de câștigat, de evoluat și creativitatea poate respira prin porii noștri.

Haideți să privim creativitatea ca pe o putere magică personală care ne poate purta în orice colț al imaginației și în același timp ne poate ajuta să ne îndeplinim cele mai înalte vise.

 

Sursă imagine: http://wallpaperswide.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *